Lucruri importante în dans
281394_261637903849762_884562_n

Acum vreo două săptămâni m-am decis să scriu un articol despre nevoile pe care fiecare persoană le are în dans și ce ar vrea el sau ea de la partenerul alături de care dansează. Zicând că am o bună cunoaștere asupra necesităților fiecăruia voiam să scriu singur articolol, dar vorbind cu Raluca, colegă de facultate și cursantă la o altă școală de dans din București, am decis  să fac chiar un sondaj de opinie. Lucru care m-a ajutat să descopăr câteva lucruri pe care nici eu nu le bănuiam.

Răspunsurile

lucruri importante în dans

Doamnelor, ce vreți voi de la domni, pe ringul de dans, în ordinea importanței:

 1. Să aibă siguranță în pași și să conducă; (15/17)
 2. Igiena; (11/17)
 3. Muzica; (10/17)
 4. Să aibă răbdare (10/17)

Domnilor, ce doriți de la doamne, pe ringul de dans, în ordinea importanței:

 1. Să fim conectați (11/13)
 2. Să se lase condusă (11/13)
 3. O poziție confortabilă (6/13)
 4. Muzică (4/13)

Ce nu se află în nici una dintre liste?

Pașii nu s-au găsit în topul nici unuia dintre grupuri. Fetele care au experiență nu o să prioretizeze în veci un băiat pentru că el știe să facă pași complicați, coregrafii complexe sau acrobații. Să faci câțiva pași de dans relaxat și pe muzică este mult mai important decât să faci pași și mișcări complexe în care să te împiedici (și să răstorni vreo masă, auch!). În final te înscrii la cursuri de dans ca să te simți bine, nu să faci acrobații.

De ce e muzica pe ultimele locuri?

Presupun că dacă nu înțelegi alte lucruri destul de bine, degeaba te chinui să fii pe muzică. Mai întâi trebuie să te simți confortabil atunci când faci mișcările și după să te bucuri de muzică și să o interpretezi, fă persoana de lângă tine să se simtă bine și muzica va urma!

lucruri importante

Lucruri importante, dar care m-au surprins

Faptul că mulți băieți critică fetele aspru atunci când greșesc. La polul opus am 3 din 13 băieți care au spus că vor ca fetele să știe să primească critică, mai în detaliu despre acest aspect voi intra într-un articol viitor.

Alt lucru care m-a surprins este dat de faptul că fetele vor să fie conduse mai bine iar băieții vor ca fetele să se lase conduse. Lucrurile se cam bat cap în cap, fie băieții care mi-au răspuns la chestionar au dat de fetele care nu au răspuns și într-adevăr nu se lasă conduse și vice-versa fie este o problemă la mijloc care vine din faptul că EU am impresia că îmi fac treaba bine și partenerul/partenera are mult de învățat. To be continued.

„Mulțumesc!”-ul m-a surprins foarte mult, a fost lăsat în comentariile de final la 8 din 30 persoane, dar nu destul cât să apară în top. „Este plăcut când la final mulțumiți fetei/băiatului pentru dans, nu neapărat verbal, poate printr-un zâmbet sau un gest.” a zis unul dintre băieți.

Articole care vor urma:

 • Body language și invitatul la dans
 • Critica constructivă în parteneriatul din dans
 • Ce să faci și ce să nu faci pe ringul de dans
 • Roluri în dansul în pereche
 1. Selena spune:

  Dragut si total adevarat :)) Nu am stiut de sondaj ca as fi votat si eu! Cam asa e si parerea mea doar ca as adauga ca e importanta si chimia dintre cei doi…

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.