Roluri în dans
roluri in dans

Acum ceva timp am făcut un chestionar și m-au surprins câteva lucruri, am decis să scriu despre ce roluri există în dans datorită faptului că băieții s-au plâns de fete pentru că nu se lasă conduse și fetele s-au plâns că băieții nu conduc destul de bine.

Ambele propoziții nu pot fi adevărate în același timp, sau pot?

roluri în dans

Roluri în dans

Eu am spus la cursuri că pe ringul de dans mereu trebuie să existe un follower și un leader, în general followerul este fata și leaderul este băiatul datorită poziției corpului și nu numai.

Bărbații care spun că sunt atât de buni încât pot să conducă orice fată nu dau destulă importanță rolului pe care îl are fata și femeile care spun că se pot lăsa conduse de oricine nu realizează importanța unui bun leader.

Din păcate la asta se rezumă explicația, băieții au pretenții prea mari de la fete când probabil este vina lor și fetele așteaptă să fie conduse fără probleme și au impresia că fac totul corect.

Să conduci înseamnă să menții o conversație

Nu trebuie să țipi! Trebuie doar să vorbești și când vei deveni mai bun nu o să trebuiască decât să șoptești. Ca în orice conversație ai nevoie de mai mult decât o singură persoană, altfel se numește monolog. Băiatul trebuie să conducă și fata trebuie nu doar să se lase condusă, dar să răspundă la semnalul băiatului.

De ce am făcut această comparație? În primul rând într-o conversație trebuie să aștepți ca cealaltă persoană să termine de vorbit și după să răspunzi, dar în același timp să păstrezi fluiditate. În al doilea rând trebuie să ai un motiv pentru care ai inițiat acea conversație. Mai mult ca oriunde într-o conversație din dans trebuie să existe și ceva chimie dacă lucrurile vrei cu adevărat să fie frumoase (nu mă refer neapărat la chimie dpdv al atragerii fizice).

Și cel mai important ca în orice conversație există discuții în contradictoriu. Astfel că trebuie să înțelegi că există fete pe care nu o să le poți conduce datorită opiniilor/stilui diferit și în egală măsură băieți care nu o să te poată conduce.

Dar înainte de a accepta aceste lucruri trebuie să îți pui întrebarea, oare fac tot ce pot în rolul meu de leader/follower? Cel mai bine afli îndrumat de un instructor în momentul când urmezi cursuri de dans.

 

  1. AnaM spune:

    Cele mai plăcute și aprinse discuții au loc în dans :)

  2. Mihaela spune:

    La ce grupe mai faceti inscrieri? Suntem un cuplu de 20 de ani mai putini experimentati in al comunicarii prin dans

    • Adrian Coman spune:

      Da, facem înscrieri. Mai avem 4 locuri libere la grupa de Luni și Miercuri de la ora 20:30 și o să mai formăm o grupă nouă cu programul Vineri de la 19:00 și Sâmbătă fie de la 12:00 fie de la 13:30.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.