Tango și viață
large_3234300038

De ceva timp mi-am creat un obicei ca cel puțin o dată pe lună să rog cursanții să îmi descrie stilul de dans pe care-l facem folosind doar un singur cuvânt.

Caracterul Dansului

Pun această întrebare pentru că înainte să pot dansa un stil, trebuie să știu ce îl definește cel mai bine. Vals-ul este elegant, cu mișcări lungi lente și line. Samba este un dans energic, cu mișcări rapide și multe accente. Trebuie să înțeleg ce are special fiecare dans înainte să îl poți dansa sau o să ajungi să te încurci între vals lent și slow fox sau samba, cha-cha și salsa.

Tango și viață

Probabil, dintre toate stilurile studiate tango-ul are cel ma complex răspuns. 90% dintre persoane o să spună una din următoarele variante: dragoste, pasiune, iubire sau sinonime ale acestora. 10% o să îmi răspundă că război, ceartă, controverse. Ei bine, eu descriu tango-ul cu un singur cuvânt: viață! Viața este precum tango-ul sau tango-ul este precum viața și, indiferent cât de mult aș încerca eu să explic, nu o să poți să înțelegi de-a dreptul acestă expresie dacă nu ai făcut deja câteva lectii de tango.

Gândiți-vă la viața voastră de până acum, ați avut plăceri în ea, ați suferit, ați avut momente de extaz urmate de momente de melancolie și episoade tulburătoare care au fost urmate de alte momente fericite! Asta e viața! Ăsta e tangoul! Tangoul trebuie să fie ca o poveste, povestea voastră, nu puteți să dansați un tango doar senzual sau doar unul plin de turbulențe și violent ca cel din Roxanne, tango-ul vostru trebuie să treacă, la fel cum trece printr-un quick-quick slow, printr-o întreagă poveste:

Introducerea: invitația la dans;
Intriga: primele momente când vă simțiți unul pe celălalt în brațe și primii pași;
Desfășurarea acțiunii: pornește cu următorii pași pe care îi faceți împreună, descoperindu-vă unul pe altul și continuă cu..
Punctul culminant: momentul acela când vă simțiți și rezonați perfect unul în brațele celuilalt, când o atingi, când te atinge, când îi simți respirația și îți simte parfumul și nu vă puteți dezlipi unul de celălalt, dar în același timp sunteți încordați și gata de „atac”;
Deznodământul: este unul foarte scurt, marcat de ultimele bătăi muzicale ale melodiei când realizezi că tot tango-ul a trecut.

Este un proverb care spune că, în final, viața este ca un tango: trist, senzual, sexy, violent și tăcut. Voi cum vedeți tango-ul?

 1. Vichy Lotus Dance spune:

  Sunt momente in viata in care doresti sa fi mai aproape de partenerul tau si in dans ,sa ai aceleasi trairi ,sa simti cum placerea dansului in sine te face sa te armonizezi in bratele lui si cum e mai placut decat in bratele lui celui ce ii simti iubirea intr-o frumoasa melodie de Tango .Asa a inceput povestea noastra , o frumoasa poveste de iubire in care credeam ca nu o sa mai existe vreodata ,pana cand deodata a aparut un fat frumos din poveste ……..e adevarat nu a venit pe un cal alb dar a venit ,plin de sperante de iubire catre o frumoasa doamna a lui ,o viata si mai frumoasa ce nu se gandea sa o intalneasca .Da , e adevarat ce va spun , nu gandea vreodata sa danseze ,sa ajunga sa studieze cate ceva din dans ,iar eu nu gandeam ca intalnesc o fiinta atat de speciala in care sa se indragosteasca de mine din prima clipa .Da ,a fost o iubire din prima zi .Cineva ma intreaba : crezi in dragoste la prima vedere ,iar eu i-am zambit si i-am raspuns amandoi in acelasi timp ,chiar noi ne-am indragostit din prima clipa ,cuvantul magic a fost si este si acum „Corpul tau e facut special pentru bratele mele ” si acum constat ca avea perfecta dreptate ,pentru ca bratele lui ma conduc acum catre dans si fara sa ne facem planuri a venit totul de la sine
  până când într-o zi mi-a spus ; vreau sa dansez cu de tine ,vreau sa fi partenera mea in dans, iar eu l-am privit in ochi ,i-am zambit si parca inima in batea si mai tare la raspunsul ce trebuia sa il dau .
  Da ,am raspuns fara oprire si aceea fericire si traire e si v-a fi intotdeauna ,pentru ca dansul ne aduce in mai mari cunoasteri a interiorului nostru ,ne dovedim noua dar si multor prieteni ca dansul nu are varsta .

  Am inceput sa dansam pentru prima data pe o muzica de tango şi clar ritmul bine definit; sufletul îmi jubila, când, dintr-o dată, m-a prins de mână şi m-a invitat la dans de parca nu mai stiam pe cine am langa mine .In acel moment dansam tango dar aducea putin si catre vals ,am simtit ceva placut ,ceva inexplicabil ,ceva nemaîntalnit, fără să-mi dea răgaz să mă întreb ce se intampla cu el , ce se intampla cu noi ???? si mi-a şoptit blând la ureche :

  “O să doresc sa dansez mereu cu tine ,mai fascinat din prima clipa in care tu dansai cu fiul tau , esti cu totul speciala in dans” te transformi intr-o zeita a dansului si a frumusetii ,esti speciala pentru mine ” o sa fiu asa cum iti doresti tu numai invata-ma sa dansez ,nu conteaza cat de greu v-a fi, eu imi doresc sa invat sa dansez alaturi de tine, atat si nimic mai mult , o să te amuzi de mine cand gresesc ,o sa te enervezi pe mine cand nu-mi iese dar nimic nu conteaza …doar vreau să dansez cu tine …să dansez mereu alaturi de iubirea mea .
  Am marea satisfactie sa vorbesc despre iubirea noastra si ma bucur nespus de mult ca putem acum sa aratam si cursantilor nostrii ce inseamna dragostea adevarata cladita cu sinceritate si traita frumos si dans .

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.