Ritm și dans

Ca profesor, cel mai important lucru este să realizezi, să înțelegi și să repari greșelile pe care le faci în modul de predare. Ușor ușor, am învățat să aplic regula asta la tot ceea ce fac.

Astfel, principala problemă pe care o am în momentul de față este că nu pun suficient accent pe muzică și muzicalitate.

De vreo două săptămâni, de când am realizat acest aspect, am început să pun mai mult accent pe muzică și să mă documentez: care este cea mai bună metodă de a preda ritmul muzical.

În primul rând, cea mai importantă bătaie rămâne timpul 1 indiferent de stilul muzical ales. Cu siguranță, cel mai ușor ritm este cel de vals pe care-l puteți auzi în următorul clip. 

Pentru cei care au frecventat cel puțin câteva lecții de vals, încercați să găsiți bătaia accentuată și să vă imaginați pașii/coregrafia pe acest ritm. După ce ați identificat timpul accentuat și ați încercat să faceți cel puțin câțiva pași, sugerez să încercați o melodie mai complexă puțin. Valsul al doilea de Shostakovich: https://www.youtube.com/watch?v=IoS1_CRS5fA . Repetați același procedeu: găsiți bătaia accentuată și încercați să dansați pașii de bază/coregrafia pe ritm.

 

 

 

Trecând peste ritmul de bază al valsului, ajungem la ceva puțin mai complicat: salsa.

Căutând, am ajuns la o serie de două clip-uri care explică ritmul de salsa foarte bine (atenție la pașii pe care-i face, deoarece el nu are stop pe timul 4 și 8)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.