Dans pentru nuntă
images (1)

Ajut cupluri în pregătirea dansului de nuntă de 8 ani. În acest timp am învățat foarte multe lucruri, mi-am îmbunătățit stilul de la an la an și mi-am schimbat tehnica de predare. Am introdus mișcări noi și am am scos altele care mi se păreau că sunt prea uzuale. Până la urmă nimeni nu vrea un dans de nuntă prea comun.

Am ajuns să am un model după care fac coregrafiile. Încep de la un nivel pe care-l consider eu mediu și după observ cum reacționează cuplul pe care-l am în sală. Dacă se descurcă foarte bine pot să măresc tempoul predării sau să introduc pași mai grei. Dacă lucrurile nu merg foarte bine o să stăm mai mult pe figuri și următorii pași pe care o să-i predau o să fie unii ma simpli. Este un lucru aparent banal, dar pe care nu l-am văzut decât la câteva persoane. Mulți instructori au coregrafie lor în cap și indiferent de muzica și cuplul pe care-l au fac același lucru.

Coregrafia trebuie croită pentru fiecare cuplu în parte! Trebuie să scoți în evidență calitățile și să ascunzi defectele, să te folosești la maxim de melodia pe care au ales-o cei doi și eventual să vezi și care este tema sau povestea din spatele nunții.

Cum eu sunt mare fan SYTYCD mă inspir și uneori chiar „fur” mișcări din coregrafiile pe care le văd în emisiune.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.