Cat sa dureze dansul de nunta?
wed7

„Cat sa dureze dansul de nunta ?” Întâlnesc această întrebare de foarte foarte multe ori la cuplurile care vin sa ia cursuri de dans pentru nuntă și răspunsul șochează mereu lumea.

2 minute! 3 minute! Hai 4 sau 10!

Răspunsul e simplu, dar se complică pe parcurs. Faci vals la nuntă? 2-3 minute sunt suficiente. Evitați să dansați mai mult de atât pentru că publicul se plictisește. NOI dansăm în reprize de 1-2 minute tocmai pentru acest lucru: să nu plictisim publicul.

Continuând.. Dacă faci mai mult decât un vals, de exemplu un colaj, atunci depinde de voi. Dacă reușiți prin melodiile și dansul vostru să mențineți atenția publicului prin elemente funny, interesante și captivante, atunci super! Dansați nouă minute, asemeni Georgianei și lui Bogdan.

 

Calitate nu cantitate

E veche asta, o spun pe la cursuri și peste tot de prin 2010. Mai bine dansezi 2 minute un tango format din cinci figuri puse cap la cap cu cap decât să dansezi un tango de 5 minute, pentru că așa e melodia, în care să te încurci, să eziți, să plictisești și să nu îți iasă nimic bine.

cat sa dureze dansul de nunta

Știu, dacă stai să te gândești 2 minute înseamnă puțin, pariu că au trecut mai mult de atât de când ai deschis pagina asta și te-ai apucat să citești, dar una e să stai pe scaun și alta e să îți dai sufletul pe ringul de dans timp de 2 minute. De asemeni, trebuie menționată reacția pe care o au cursanții la finalul primei ședințe de dans:
Ei: „Ăștia sunt toți pașii?”
Eu: „Nu, abia am făcut 50 de secunde”
Ei: „Ah, bine, hai că dansăm 2 minute atunci”

Cat sa dureze dansul de nunta – Rezumat

  • 2 minute: vals, tango, slow
  • 3 minute: colaj de două melodii
  • 4 minute: colaje din mai multe melodii
  • 5 minute+ : un colaj repetat de cel puțin 100 de ori care să îți capteze atenția cap coadă cu elemente interesante (vezi clipul de mai sus)

PS

Așa și cu perechile de dansatori pentru nuntă, ne sună lumea, discutăm că dansul nostru durează 17 minute pentru fiecare secțiune și, în 90% din cazuri, urmează exclamația: „ATÂT? Păi formația cântă X ore.” Bine, bine, o cânta formația X ore, dar mai au și pauze și una e să dansezi o serie de dansuri latino timp de 15 minute și alta să cânți 15 minute. Până a făcut nenea Gicu un „Lalala” eu am făcut zece pași de jive.

PS 2

Când am dat valorile de mai sus, le-am dat orientativ pentru persoanele care fac 5 ședințe de dans (fiind pachetul cel mai celebru). Sigur minutele pot să difere în funcție de cât de bine dansează cei doi și câte ședințe au planificate pentru dansul de nuntă.

  1. Cristina C spune:

    Adrian nu uita ca ne-am promis coregrafie!! „Dance me to the end of love” si chiar daca nu o dansam noi toata ca e lunga 3 minute tot reusim!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.