Pașii de bază – part 1
small_3728917188

Oamenii vin la cursuri să învețe să danseze. Primul pas pe care il arăt pare ușor și majoritatea se plictisesc repede de el. De exemplu mersul la tango. Come on.. toată lumea știe să mearga, dar puțini sunt cei care înțeleg de ce tot pun eu accentul pe acest mers și de greutatea pe care acesta o are în dans.

Lumea se așteaptă ca la tango să învețe ceva mai dramatic. Din păcate înțeleg prea puțin din mersul tangoului astfel încât să își dea seama cât de dificil și de delicios este să mergi când ești conectat.

Oricum sunt foarte mulțumit de cursanții mei care în proporție de 70% au înțeles importanța pașilor de bază în dans și că sunt mult mai importanți decât o figură spectaculoasă sau o întoarcere complicată.

Am găsit următorul citat al lui Javier Rodriguez și Stella Misse:

“Javier: When a man walks nicely, the woman dies in his embrace.
Stella: When a man walks badly, the woman wants to die.”

  1. Cristina spune:

    Sau cei care se plictisesc repede inca nu au ajuns la nivelul la care sa simta placerea ,pt ca pasul este ceva mecanic facut ..si eu am avut momente la inceput cand simteam asta si acum mi se intampla..dar zic eu ca f important este si compatibilitatea cu partenerul ,care te face sa vrei sa te perfectionezi ,alaturi de el..

    • Adrian Coman spune:

      Cristina ai perfectă dreptate și foarte bine ai zis că ți se întâmplă încă. Trebuie doar să ajungi la o mai bună cunoaștere a pasului.

      Total offtopic: Noi aveam și perioade de săptămâni întregi în care făceam doar pași de bază :)

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.