Cursuri de dans Tango – figurile predate

După cum v-am zis şi aseară ne-am decis să luăm fiecare dans în parte şi să postăm clipurile şi pe blog-ul nostru.

Aşa că azi o să vă prezentăm tango-ul.

În primul rând aş dori să vă arăt prima parte din coregrafia predată:
1. Walk
2. Rock
3. Walk
4. Swivel
5. Sandwich
Paşii aceştia în general se învaţă în primele două şedinţe de tango.

O altă bucată de coregrafie predată la sala noastră este aceasta, destul de simplă după parerea mea, ajungem în general să o predăm la finalul primei luni de tango.

Fallaway reverse slip pivot, este o figură care dă bătaie de cap instructorilor când este predată la începători, dar datorită unei explicări mai matematice, am reuşit să predăm figura aceasta undeva la începutul lunii a doua, sfârşitul primei luni. Astfel că vă prezint explicaţia pasului fetei:

Şi pasul băiatului + exemplificare în pereche:

Alte figuri de dans:

figuri de valsfiguri de salsafiguri de cha-cha

Mai departe o să vedeţi o figură foarte dragă mie. De ce? Pentru că este o figură simplă şi de efect! Incluzân în mare parte doar swivle, astfel că am denumit combinaţia de paşi: Swivle variation.

Se pare că avem multe figuri predate la tango :) ceea ce este foarte bine, nu am dori să se plictisească nimeni la cursurile noastre.
Aşa că, urmatoarea figură prezentată de noi sunt câteva kick-uri alternative cu un final mai special (am ales să mă protejez de lovitură just in case):

Ultima figură predată la Lotus Dance:

Ca să termin articolul cu zâmbetul pe buze, vă prezint un tango dansat în 2009 de către Roberto Villa şi Morena Colagreco.

  1. Lacanu Razvan spune:

    As dori si eu, daca se poate, un tango usor, amanuntit si sa poata fi dansat de catre o pereche la balul bobocilor. Astept un raspuns la adresa de email mentionata anterior.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.