Bărbații dansează?
284714_261638400516379_5252118_n

281394_261637903849762_884562_n

Dansul este un lucru greu. Dansul în pereche este un lucru și mai greu. Bărbatul trebuie să găsească ritmul muzicii, trebuie să aibă grijă cum navighează pe ringul de dans, să plănuiască o adevărată strategie în doar câteva secunde precum și modul cum urmează să se miște. După, el trebuie să își conducă partenera de dans pe acea direcție dorită cu acea viteză dorită și în același timp să mențină activă conxiunea din cuplu. Pe langă asta, el trebuie să fie atent la modul cum reacționează partenera și să răspundă în consecință (toate astea în doar câteva milisecunde) și să fie și responsabil în cazul în care ceva nu merge bine.

În acest timp noi ne întrebăm de ce nu sunt destui bărbați care dansează. Totuși, cei care „supraviețuiesc” continuă să treacă prin aceste chinuri de nenumărate ori. Motivul probabil este că răsplata unui dans bun este mai mare decât orice obstacol.

Felicitări bărbaților care continuă să danseze!

 

  1. Cristina spune:

    Eh,cred k ai exagerat un pic..:)..nu e chiar asa de greu :p

  2. vichy spune:

    Cristina de regula isi ajuta colegii si de multe ori ajutandu-si partenerul , chiar si pe fetele din grupa ei sa poata sa inteleaga mult mai bine ,povestindu-le dupa program micile detalii ce ea le-a simtit .

  3. Sorana spune:

    Te-am vazut si la cursuri, ai o atitudine foarte misogina sa sti. Repeti intr-una ca barbatii trebuie sa conduca, femeile trebuie sa se lase conduse. Ai avut probabil o problema cand erai mai mic si ai prins o ura pentru femei ca alta explicatie nu vad.

    Si sa mai imi zici tu mie ca barbatii au lucruri grele de facut? Barbatii stau pe loc ca niste stalpi in timp ce femeia face toata munca. In general valabil…

    Reexamineaza-ti atitudinea ca e complet gresita!

    • Adrian Coman spune:

      Of Sorana, uitasem de comentariul tău și îmi pare nespus de rău că nu am venit cu un răspuns la timp..

      Hai să-ți explic cum stă treaba: În primul rând încearcă să privești partea funny a articolului și să nu îl iei atât de mult în serios.

      În al doilea rând, atitudinea pe care o am eu la dans nu este misogină, sau nu din punctul meu de vedere. În orice conjunctură trebuie să existe un lider, fără un lider totul se duce de râpă.

      Bărbatul este dezvoltat fizic pentru așa ceva! În primul rând gândește-te la forța lui și în al doilea rând gândește-te din punct de vedere tehnic cum are el brațele față de fată. Mâna lui ajunge fix la coloana ei astfel încât poate să o conducă ușor și fără probleme.

      Fata în schimb are mâna pe umărul băiatului, maxim pe partea din spate a umărului. Nu are acces la centrul de greutate al băiatului.

      În exercițiile pe care le fac eu (presupun aici că te referi la ocho) bărbatul stă pe loc pentru că el trebuie să conducă fata, nu pun băieții să și conducă și să mai facă și pași în același timp. Cel puțin la început nu îi pun, mai târziu e altă mâncare de pește.

      Sper că te-am luminat puțin și mi-am dat jos titlul de „misogin” :) Comentariu aproape mai lung decât articolul.

      Numai bine!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.