Activităţile săptămânii 16-22 Iulie

A mai trecut o săptănână la Lotus Dance, am început săptămâna cu dreptul, a fost prima săptămână de când am unit grupele aşa că am avut timp pentru mai multe ore particulare în ziua de Luni. Atunci i-am cunoscut pe Irina şi Alex, cei doi urmează să aibă nunta peste două luni, dar vor ceva mai special pentru la nuntă: Pe lângă valsul normal, ei vor să facă şi un număr de samba, Irina o să-şi schimbe rochia undeva pe la miezul nopţii şi o să îl provoace pe Alex la un dans fierbinte în ritmuri braziliene!!

Săptămâna aceasta ne-am pregătit şi de nunta Nicoletei şi a lui Tavi. Ei au avut un colaj la nuntă format din trei melodii, Renee & Renato – save your love, Pointer Sisters – I’m so exited şi Westlife – Unbreakable. Cei doi au avut nunta pe 21-07 şi au fost unii dintre cursanţii care s-au descurcat foarte bine la antrenamente. Sunt sigur că au avut la nuntă un moment unic şi de neuitat! Sunt sigur că m-au făcut mândru.

Alt cuplu care a avut nunta sâmbătă a fost cel format din Emil şi Iulia, ei au vrut să facă fix momentul de dans din “Take the lead”. Aşa că m-am conformat, am făcut coregrafia identică (mai puţin figura de final care era de nivel ridicat de dificultate). Coregrafia nu a fost una foarte dificilă, în film totul părea mai complicat datorită cadrelor şi atitudinii. În tango atitudinea este totul, asta au aflat şi ei câmd în ultimele şedinţe fix pe asta am pus accentul, până la urmă, tangou-ul este dansul trăirilor extreme, ură, iubire, gelozie şi iar iubire! Aşteptăm veşti de la ei.

Luciana şi Alex au fost un cuplu foarte drag mie, au dansat pe o melodie superbă, “Kiss From a Rose”, au fost genul de oameni alături de care lucrez cu plăcere. Motivul? Păi au vrut să facă un dans de neuitat! Şi-au pus sufletul în dansul acesta! Pentru un instructor, cel mai frumos lucru este să aibă elevi care îşi doresc cu adevărat să facă ceva! Sunt sigur că dansul lor a fost de nota 10! Aştept totuşi veşti de la ei!
Seal – Kiss from a rose

Cu Bianca şi Valentin am contiuat să facem coregrafia pentru vals, sau mai bine spus ma schimbat o mare parte din ea. În final contează că noua versiune a coregrafiei este mult mai pe placul lor. Asta arată cât de importantă este comunicare între instructor şi cursanţi. Eu am format  scheletul coregrafiei, am făcut coregrafia cum mi se părea mie potrivită. Dar ceea ce a contat cel mai mult a fost că ei (mai mult Bianca de fapt) a venit la mine şi mi-a zis ce figuri îi plac ce figuri nu îi plac şi în ce direcţie ar vrea să continue coregrafia. Rezultatul final? O Coregrafie pe placul LOR! Pe care o dansează cu plăcere!
VALS VIENEZ – Once Upon In December

La orele de grup de marţi am avut o prezenţă destul de ridicată, 14 persoane (la limită). Asta datorându-se şi faptului că am unit grupele. Am învăţat un pas nou la tango şi la vals am lucrat puţină tehnică. Nu am putut ca într-una din zile să nu facem şi puţin dans popular, braşoveanca, brâul şi sârba au fost în meniul dansurilor populare. Urmează ca următoarea săptămână să mai predăm încă o mişcare nouă la tango şi la cha-cha şi să aflăm cum ne deplasăm mai mult la vals.

cursuri de dans grup

Sâmbătă nu am făcut ore la sală, motivul? Am ales să am măcar o zi liberă pe săptămână, lucru care a coincis şi cu data de 21-07 când s-au împlinit 3 ani de când tatăl meu nu mai poate păşi pe această lume. După cum zice Burlacu Andreea pe blog-ul ei (o să modific uşor citatul cu scuzele de rigoare pentru Andreea): “Moartea suprimă distanţele, moartea lasă spiritele să umble alături, iar subconştinentul meu e conştient că nu trebuie să uit să fiu eu, cel pe care l-a construit cu sârg şi drag”. Eu nu am o poză pe care o ţin după mine în portofel (precum Andreea), eu am un set de poze pe care le ţin cu mine în buzunarul de la piept de câte ori îmi pun costumul pe mine. Şi acest lucru, mă face să îmi dau seama că de la el a pornit totul. O să încerc să detaliez într-un articol viitor rolul pe care tatăl meu l-a jucat pentru ca acest club să ia naştere şi sunt sigur că o să rămâneţi uimiţi de lanţul de evenimente care a dus la existenţa noastră.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.